StalSlangenburglogo.jpg

Over Stal Slangenburg

Veel ponyliefhebbers zullen Wim Lovink kennen van de New Forest keuringen. Jarenlang heeft hij zich daar met hart en ziel gewijd aan het keuren en beoordelen van New Forest pony’s. Enkele jaren geleden moest Wim om gezondheidsredenen stoppen met keuren. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. De liefde voor de prachtige New Forest pony is natuurlijk gebleven. Zodoende kwam Wim ertoe een New Forest hengstenhouderij te beginnen.

Door de ziekte van Hanneke en haar overlijden in februari 2011 is Wim een geruime tijd minder actief geweest in de New Forest Pony hengstenhouderij. Dit voorjaar wil hij proberen zijn activiteiten weer op te pakken en stelt dan ook Elshofs Marnix ter dekking.

Wanneer u besluit een of meerdere merries te laten dekken kunt u gebruik maken van onze prima stallingsmogelijkheden. Ook beschikken we over ruime weidegang.


Stal Slangenburg: met visie op de fokkerij

Natuurlijk willen we u iets vertellen over onze visie: het fokken van een goed in het type staande New Forest pony, met ruime bewegingen en veel kracht en uitstraling. Een goed karakter staat hoog in ons vaandel! De New Forest Pony staat erom bekend dat het een uitstekende rijpony is voor kinderen. Door middel van ons fokbeleid willen we deze eigenschappen bewaren en zo mogelijk nog verder verbeteren.

Natuurlijk bent u altijd welkom om eens een kijkje op onze stal te komen nemen. U kunt dan meteen genieten van het prachtige Achterhoekse land. Wij wonen namelijk aan de rand van het landgoed de Slangenburg tussen Doetinchem, Zelhem en Varsseveld.

Bovendien kunnen wij bemiddelen bij de aan- en verkoop van New Forest pony’s.

Uiteraard ontvangen we u met een lekker kopje koffie of thee. U bent van harte welkom!


Door de ziekte van Hanneke en haar overlijden in februari 2011 is Wim een geruime tijd minder actief geweest in de New Forest hengstenhouderij. Dit voorjaar wil hij proberen dit weer op te pakken en hij stelt dan ook de hengst Elshofs Marnix ter dekking.


2009